وي با اشاره به مشکلات ميراث فرهنگي اظهار داشت :ميراث فرهنگي اکنون از سوي مجموعه دولت مورد توجه بسياري قرار گرفته است اما با يکسري از چالشها مواجه است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي به وجود يک سري بناها و آثار تاريخي و تخصيص بودجه از طرف دولت براي مرمت آنها اشاره کرد و گفت: در حوزه خريداري برخي از حوزههاي تاريخي و نيز در حوزه باستانشناسي و استخراج اطلاعات کاوش، يک سري چالش وجود دارد.
اين مقام مسئول ادامه داد:در حوزه موزهها نيز يک سري اماکن داراي اشياي تاريخي داريم و سياست ما حفظ اين اشيا است. اين وضعيت موجود ميراث فرهنگي ما در بخش اجرايي است ولي آيا ميتوان ميراث هويت ساز ايراني را با اين مدل و روش اداره کرد؟ پس مشکل ميراث فرهنگي ما نه بودجه،نه مسايل حاشيهاي و نه هماهنگي دستگاههاست. مشکل نگاه مديريتي است. نگاه مديريتي بايد از حالت انبارداري و شهرداري حارج شود.
معاون رييس جمهور مشکل ميراث فرهنگي را در جايي عنوان کرد که خود کار، هدف ميشود و مرمت و باستانشناسي کاري براي هدفي بزرگتر است. آنچه در ميراث فرهنگي آغاز کرديم و آنرا به پايان خواهيم برد، آنست که ميراث فرهنگي بايد به موتور ايجاد هويت ملي در بين جامعه اصيل و سنتي ايران تبديل شود.
وي با اشاره به اينکه بازديد از موزهها براي بازديدکنندگان بايد هدفي را بدنبال داشته باشد که در پي آن بازديدکننده ايراني به سابقه، شور و سابقه ايراني خود پي ببرد اظهار داشت:همچنين ورود به يک خانه تاريخي بايد در بازديد کننده عقبه و پشتوانه بسيار عظيم تاريخي و علمي ايحاد کند.
بقايي ادامه داد:ما در بخش موزه آنقدر که به انبارداري و امين اموال توجه ميکنيم که به راهنمايان موزه توجه نميکنيم. اين نوع نگاه بايد اصلاح شود، چراکه ميراث فرهنگي با وضعيت موجود به نتيجه نميرسد. بايد نگاه جديد به سيستم وارد شود.
اين مقام مسئول بخش ديگر از وظايف سازمان ميراث فرهنگي را تقدير از هنرمندان و بازيگران فيلمهاي تاريخي در طي سي سال گذشته عنوان کرد و افزود: فيلمهايي نظير سربداران، کمالالملک و امام علي (ع) ميراث فرهنگي ما هستند و فرهنگ و صلابت ايرانيان را به تصوير ميکشند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي با بيان اينکه ايران تنها کشوري بوده که در طي تاريخ مورد هجوم بيشترين تاخت و تاز بيگانگان قرار گرفته افزود:درخواست ايرانيان از اهورا مزدا براي در امان ماندن ملت ايران از گزند حوادث و آسيبها ،درخواست ايرانيان در تمامي دورهها ي تاريخي است چرا که قرار است اين مملکت حادثههاي بزرک بيافريند.
بقايي يادآور شد :در اين راستا بايد هويت ميراث فرهنگي و داشتهها ي آن تبليغ و تبين شود. براي نمونه شاهنامه تنها يک حماسه نيست،علم استقلال فرهنگي و فردوسي علمدار و دژبان فرهنگي ايران است و قرار است توسط نهاد رياست جمهوري فيلمي در مورد زندگي فردوسي ساخته شود.
معاون رئيس جمهور بيان داشت:ميراث فرهنگي بايد به سمتي برود که نسل جديد به داشتههاي خود ببالد. آنقدر بر سر اين جزئي کاريها با محوطهاي مانند توس بحث داشتيم که خود موضوع توس فراموش شد. رسانهها به کمک بيايند و از سمت حاشيه به سمت متن حرکت کنند. چرا که خود موضوع، هويت ميراث ايراني است.
وي در ادامه پيشنهاد ثبت تقويم جلالي را از سوي رئيس جمهور عنوان کرد و افزود :از يک منظر، تقويم جلالي يک علم و از منظر ديگر يکي از علمهاي سلحشوري فرهنگي و علمي ايرانيان است که حکام جبار بني عباس ميخواستند آنرا از بين ببرند. کينه بيزانس و رم از ايرانيان که از آستين بني عباس خارج شده بود ميخواست فرهنگ ايرانيان را از بين ببرد .
بقايي در ادامه اسلام در وجود ايرانيان را آميخته و عجين شده دانست و افزود :ايرانيان با شعور و فرهنگ ايراني خود از پذيرش اسلام لحظهاي درنگ نکردند.
وي در ادامه تاکيد کرد:ميراث فرهنگي بايد دغدغه فکري و ذهني همه ايرانيان باشد،همچنين مطالعات تاريخي همچون شاهنامه بايد يکي از اصليترين موضوعات هر خانواده قرار گيرد.
معاون رئيس جمهور يادآور شد:بايد تلاش کنيم تا پرچم ايران در هر يک از خانههاي ايرانيان نصب شود بسياري از کشورها به انواع مختلف پرچم ملي خود را در خانههاي خود نصب مي کنند ماهم بايد در اين راستا گامهاي فرهنگي به منظور تدوين و توسعه اين امر برداريم.
بقاي در ادامه خاطر نشان کرد:پس نگاهمان را بايد تغيير دهيم و خود را درگير اين جزئي کاريها نکنيم اين موارد،فرايند کاري است و هدف بايد تقويت هويت ملي باشد. ضمن توجه به مباحث ياد شده نبايد هدف اصلي فراموش شود تا در اين مقطع زماني ايران همچون گذشته بر تارک جهان بدرخشد./118
انتهای پیام/